Aquaria | Aquascaping[ezcol_1half]

AQUARISTIEK
[/ezcol_1half][ezcol_1half_end]

NANO-AQUARISTIEK
[/ezcol_1half_end]


ASSORTIMENT

Pets & Co De Leeuwerik kan alle Dennerle producten leveren.
Vraag ons naar de mogelijkheden en practische adviezen.


AQUARISTIEK
Haal de betovering van tropische onderwaterlandschappen in huis!

Kleurrijke vissen, garnalen & kreeften in een diepgroene jungle van een zelf aangelegd onderwaterlandschap observeren – een fascinerend avontuur. Leer de natuur kennen vanuit een nieuw perspectief. Een aquarium biedt u de mogelijkheid, tropische vissen en planten met hun gevarieerde levensvormen en gedrag tot in de kleinste details comfortabel in uw eigen woonkamer te bekijken. Het schenkt u innerlijke rust, ontspanning en tevredenheid. Vooral voor kinderen is een aquarium bijzonder waardevol: zij leren hoe een klein ecosysteem wordt opgebouwd en hoe het wordt onderhouden. Ze verzamelen moeiteloos kennis van de interacties in de natuur en leren tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor levende wezens te dragen. En uiterlijk als de eerste jonge vissen er zijn, zult u merken: een aquarium verveelt nooit! Voor meer (achtergrond)informatie volgt u deze link.

Gezonde vissen en planten in een prachtig onderwaterlandschap

Net als in de natuur hebben alle levende wezens ook in een aquarium de passende leefomstandigheden nodig. Om u in staat te stellen ook zonder veel ervaring het aquarium zo in te richten dat uw vissen, kreeften & garnalen zich goed voelen en de aquariumplanten welig groeien, vindt u op deze volgende pagina’s alles wat u daarvoor moet weten.

AQUASCAPING

Aquascaping kan worden beschouwd als de modernste vorm van planten-aquaristiek. De naam is afkomstig van het Engelse begrip “landscape” (landschap). Er bestaan zeer uiteenlopende stijlen bij aquascaping. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen – hun voorbeelden zijn natuurlandschappen boven water. U kunt ze elke dag op een wandeling tegenkomen en bestuderen. Een dichtbeboste heuvelrug of een gebergte, een dichtbegroeide holle weg, ravijnen of een ingesneden rivierlandschap. Ook details, zoals een met mossen begroeide rotswand of boomstomp kunnen als voorbeeld dienen. Een “aquascaper“ zuigt al deze indrukken in zich op en in zijn hoofd ontstaan al de eerste ontwerpen. Het is daarbij niet altijd belangrijk om detailgetrouw te werken. Het gaat er om de sfeer die een natuurlandschap uitstraalt in het aquarium met de juiste planten vorm te geven en te verzorgen. Ontdek met het nieuwe aquascaping-assortiment de wereld van de aquaristiek op bijzondere wijze.

Wij laten u zien hoe u de bak op de juiste manier plaatst, hoe u een gezond bodemlandschap opbouwt en hoe de technische apparatuur wordt geïnstalleerd.NANO-AQUARISTIEK

Welkom in de NANO-Wereld!

Ontdek de nieuwe fascinatie van nano-aquariums – boeiende waterwerelden in klein formaat. Haal de betovering van tropische onderwaterlandschappen in huis. Beleef de prachtig gekleurde, bizar aandoende garnalen met hun boeiende gedrag. En raak enthousiast door het frisse, levende groen van adembenemende minilandschappen.

Met de Dennerle Nano Cubes kan de aquaristiek opnieuw worden ontdekt. De miniaquariums van 10 tot 30 liter passen in elke omgeving – of dit nu in de keuken, de badkamer, woon- of slaapkamer is – ze vormen een optische blikvanger in elke ruimte. Zeer populair: het nano-aquarium op kantoor: Achterover leunen en opgaan in de fascinerende nano-wereld.

Een oude basisregel van de aquaristiek luidt als volgt: hoe kleiner een aquarium is, des te gevoeliger het op storingen reageert. Door het geringe watervolume heeft het minder ‘buffercapaciteit’. Het is dus des te belangrijker dat alle factoren optimaal op elkaar zijn afgestemd. Met de optimaal op elkaar afgestemde nano-producten kan op een eenvoudige manier een stabiel, biologisch evenwicht worden gerealiseerd. Duik in de boeiende wereld van de nano-aquariums. En creëer uw eigen kleine onderwaterwereld.